Hallo en welkom, Mijn naam is Haas.
Op deze website vind je alles over mijn wereld!

Vanaf nu gratis te downloaden!

Mijn naam is Haas stimuleert de creativiteit van kleuters in games, prentenboeken en andere producten. Haas ontdekt de wereld op zijn eigen manier en gaat geen probleem uit de weg. Lekker eigen-wijs.

In de game tekenen kinderen in de wereld van Haas, beïnvloeden ze het verhaal en lossen ze samen met Haas problemen op. Binnen de wereld die zo ontstaat kunnen kinderen blijven tekenen, waardoor het verhaal verandert. Teken je bijvoorbeeld veel wolken dan kan het gaan regenen en als er een ding is waar Haas een hekel aan heeft dan is het wel regen...

Onderweg komt Haas verschillende vrienden tegen die hulp nodig hebben. Samen met Haas kan de speler deze karakters helpen door tekeningen te maken. Doordat je zelf controle hebt in deze interactieve verhaaltjes is elk avontuur uniek.

De games zijn geschikt voor Microsoft Windows of Apple OSX.

5 geweldige games in één bundel

De leukste serious game voor kinderen van 3-7 jaar is nu gratis verkrijgbaar! Download alle games van Mijn naam is Haas in één bundel: Bijna boos, Kliederkonten, Groen genoeg, Lekkere lucht & Wakker worden!

"In het begin vielen we van de ene verbazing in de andere van hetgeen wat getekend werd met lijnen" Ciao!

Download 1.27 GB Download 1.83 GB Andere downloads


BesturingssysteemDownload
Microsoft Windows Download
Apple OSX Download

Bijna boos

Het is een mooie lentedag. Haas wordt er helemaal vrolijk van! Hij zoekt snel zijn beste vriendin Sofie op om samen een mooie lentewandeling te maken. Maar Sofie is niet zo vrolijk als Haas. Ze lijkt wel een beetje boos. Ze heeft een ochtendhumeur. Dat gevoel kent Haas helemaal niet. Hij is namelijk nooit boos.

Hoe is dat om boos te zijn? Haas besluit dat hij vandaag voor het eerst boos gaat worden. Bruut het wilde zwijn weet wel waar je boos van wordt: "Als iemand jouw paddenstoelen opeet!" Suus het schaap wordt boos als haar kudde niet naar haar wil luisteren en jonkheer Fazant wordt woedend van ordinaire woorden als "bips"! Wat Haas ook probeert, hij wordt alleen maar vrolijker! Maar dat geldt niet voor iedereen.

Bekijk de video Bekijk de screenshots

Download de game 375 MB Download de game 403 MB Andere downloads


BesturingssysteemDownload
Microsoft Windows Download
Apple OSX Download

Kliederkonten

Haas wil verven. Het liefst verft hij alles in zijn lievelingskleur: blauw. "Blauwe bomen, blauwe struiken, blauw gras! Zou dat niet mooi zijn?" Teken een landschap voor Haas en ga samen lekker kliederen! Haas gaat vrolijk op pad, maar om hem heen groeit nog weinig wat hij kan schilderen. Kun jij iets voor hem tekenen? Bloemkolen op de akker, paddestoelen in het bos... Haas schildert ze allemaal blauw. Maar zijn de andere dieren wel zo blij met al dat geklieder?

Bekijk de video Bekijk de screenshots

"Kliederkonten zal niet snel vervelen. [...] Mijn dochtertje van 5 was al snel ademloos aan de slag met Mijn naam is Haas." Trotse moeders

Download de game 296 MB Download de game 323 MB Andere downloads


BesturingssysteemDownload
Microsoft Windows Download
Apple OSX Download

Groen genoeg

Bij de eerste lentezon barst de natuur uit haar voegen en toont een weldadig groen. Alles wat je tekent groeit zo goed dat het alle dieren in de wereld van Haas overdondert, ze kunnen hun geluk niet op. Na de lange winter lukt het niemand zich in te houden, met volle teugen genieten ze van al het sappige groen.

Haas rent en springt met plezier door het hoge gras. Maar hoe verder hij gaat, hoe ondoordringbaarder zijn pad wordt. Het groen torent boven hem uit. Haas wil weer terug naar huis, naar zijn boom. Maar hij kan niet meer terug, hij zit ingesloten in het groen. Hoe komt hij nu nog bij zijn boom?

Bekijk de video Bekijk de screenshots

Download de game 359 MB Download de game 387 MB Andere downloads


BesturingssysteemDownload
Microsoft Windows Download
Apple OSX Download

Lekkere lucht

Haas ruikt iets lekkers. Waar komt die lekkere lucht vandaan en wat voor eten zou het zijn? Haas gaat met Sofie op onderzoek uit. Onderweg komt hij allerlei dieren tegen die met eten bezig zijn. Maar het is telkens niet die ene lekkere lucht. Op zijn weg komt Haas problemen tegen die opgelost kunnen worden door te tekenen. Ook de dieren die Haas tegenkomt hebben soms hulp nodig om verder te kunnen met de bereiding van hun maaltijd.

Bekijk de video Bekijk de screenshots

"Een erg leuk interactief verhaaltje dat jonge kinderen heel graag spelen. Een eenvoudig spel waarmee ze uitstekend uit de voeten kunnen." Peuterplace

Download de game 255 MB Download de game 281 MB Andere downloads


BesturingssysteemDownload
Microsoft Windows Download
Apple OSX Download

Wakker worden!

Haas ontwaakt vroeg in de ochtend. Alles is bedolven onder een dik pak sneeuw. En nu al het water ijs is kan zijn dag niet meer stuk. Iedereen moet delen in zijn enthousiasme. Met grote sprongen rent hij door de sneeuw en glijdt van heuvels op zoek naar alle dieren. Zich onbewust van het (on)gewenste effect, maakt hij alle dieren wakker, zelfs de dieren in winterslaap ontkomen er niet aan; Haas wekt ze vol overgave: Wakker worden!!!

Bekijk de video Bekijk de screenshots

"Iedereen moet Haas gewoon in huis hebben. Een aanrader voor je eigen gezin of om cadeau te doen!" Trotse moeders

Download de game 426 MB Download de game 466 MB Andere downloads


BesturingssysteemDownload
Microsoft Windows Download
Apple OSX Download

Over Mijn naam is Haas

Dit jaar is het acht jaar geleden dat Mijn naam is Haas haar eerste prijs in ontvangst mocht nemen: de RVU/HKU media award. Sinds dat moment is de prijzenkast aangevuld met meer dan 10 nationale en internationale awards.

Naast een gevulde prijzenkast heeft de acht jaar hard werken ook een rijke wereld voor onze naïeve en avontuurlijke Haas en zijn dierenvrienden opgeleverd. Deze wereld bestaat inmiddels uit o.a. meer dan 18.000 ingesproken zinnetjes, bijna een uur muziek en honderden animaties!

Namens Mijn naam is Haas wensen wij u nog veel speelplezier!

Met hartelijke groeten,

Sanneke Prins